Valg av Studentrådsstyre

    Hva er et Studentrådsstyre?

    Studentrådsstyret er en gruppe studenter som har møter med alle klassetillitsvalgte ved sitt insitutt i det som kalles Studentrådet. Studentrådsstyret tar med saker fra de klassetillitsvalgte opp til instituttledelsen eller til Studentenes fakultetsråd. Styret i hvert studentråd velges av de tillitsvalgte på et valgmøte som holdes hver november/desember. Valgmøtet skal arrangeres før utgangen av desember, slik at det nye Studentrådsstyret kan delta på opplæringskvelden som Studentenes fakultetsråd arrangerer sammen med Arbeidsutvalget til Studentparlamentet i januar.

    Studentrådstyret jobber med:

    • Øvrige utfordringer studentene ser på instituttet
    • Å arrangere studentrådsmøtene
    • Problemer med fagplaner og timeplanstruktur
    • Klagesaker
    • Arrangering av sosiale- eller faglige arrangement
    Når er det valg til Studentrådsstyret?

    Studentenes fakultetsråd (forkortet SFR) er det høyeste studentpolitiske organet på fakultetsnivå ved OsloMet. Det er fire fakulteter og dermed fire SFR. Hvert SFR ledes av en leder og nestleder (SFR lederteam), og medlemmene består av studenter som er representanter i råd og utvalg på fakultetet.

    Hvem kan stille til verv i Studentrådsstyret?

    Alle semesterregistrerte studenter kan stille til valg i Studentrådsstyret ved sitt institutt. Du må ikke være klassetillitsvalgt for å kunne stille til valg. Og klassetillitsvalgte som blir en del av Studentrådsstyret kan ikke lenger være klassetillitsvalgt. Da må det arrangeres nytt valg av klassetillitsvalgt i hens klasse/kull.

    Hvordan stiller jeg til valg i Studentrådsstyret?

    Du stiller til valg ved å møte opp på valgmøtet til Studentrådet som avholdes i november/desember. Der vil det stemmes over hvem som skal sitte i Studentrådsstyret det neste året.

    Overlapp mellom styrer

    Etter at et styre har hatt sin periode sitter de på mye informasjon og kunnskap som andre studenter ikke har. I en overlapp skal det avtroppende styret lære opp det påtroppende styret på en grundig måte. Dette vil si å gi det nye styret tilgang til mailkontoer, opplæring i hvordan man gjennomfører den daglige driften, viktige kontaktpersoner osv. Det er spesielt viktig at det nye styret blir gjort kjent med rådets styringsdokumenter. Her står bestemmelsene for hvordan ting skal gjøres innad i studentrådet.

    Alle Studentråd har også vedtekter. Vedtekter er de betingelsene eller retningslinjene som alle må forholde seg til. Husk å gi innføring i disse før det nye styre overtar. Har ikke ditt studentråd vedtekter, trykk på linken under for standard vedtekter for studentråd.

    Studentsamskipnaden SiO arrangerer flere gratis kurs som det kan være lurt for påtroppende styre å melde seg på. De har blant annet kurs i regnskap, profilering og rekrutering på stand, «ny i styret», «ny som leder» og markedsføring i sosiale medier. Under finner du et eksempel på sjekkliste som kan hjelpe til med overlappen. Husk også at Studentenes fakultetsråd og Studentparlamentet kan bistå opplæring ved behov.

    Oversikt over studentrådsstyrene og kontaktinformasjon

    FakultetStudentrådForkortelseKontakt
    HVSykepleie og helsefremmende arbeidSHAsr-sha@oslomet.no
    HVAtferdsvitenskapAVsr-av@oslomet.no
    HVNaturvitenskaplige helsefagNVHsr-nvh@oslomet.no
    HVRehabiliteringsvitenskap og helseteknologiRHTsr-rht@oslomet.no
    LUIBarnehagelærerutdanningBLUsr-blu@oslomet.no
    LUIGrunnskole- og faglærerutdanningGFUsr-gfu@oslomet.no
    LUIInternasjonale studier og tolkeutdanningISTsr-ist@oslomet.no
    LUIYrkesfaglærerutdanningYLUsr-ylu@oslomet.no
    SAMArkiv, bibliotek og informasjonsvitenskapABIsr-abi@oslomet.no
    SAMJournalistikk og MediefagJMsr-jm@oslomet.no
    SAMSosialfagSFsr-sf@oslomet.no
    SAMØkonomi, administrasjon og sosialefagØASstudentradetoas@gmail.com
    TKDEstetiske fagESTsr-est@oslomet.no
    TKDOslo Teknikker SamfundOTSsr-ots@oslomet.no
    TKDProduktdesignPDsr-pd@oslomet.no